Van schuur naar woonschuur

Voorbereidingen

In afwachting van het ‘JA woord’ van de gemeente worden er al van allerlei voorbereidingen getroffen. Jan zit iedere dag op de studio ingewikkeld uitziende 3D tekeningen te maken van luiken en trappen, en we worden gebombardeerd met stapels tekeningen en berekeningen van de achitecten, construktiebureaus en calculators.

Dinsdag 15 januari hadden we een afspraak in een naburig dorp met een houthandel. Een leuk echtpaar waar we bij 3 graden onder nul ontvangen werden in een aftands kantoortje met een klein hetelucht ventilatortje om de ergst kou eraf te halen. Alle friezen die we tot nu toe ontmoet hebben zijn buitengewoon hartelijk. Zo ook deze mensen. De ene tip na de andere over houtgebruik, en een rondleiding door de gigaloods met prachtige stapels hout erin. Daarna naar Rispens, de man van het loonbedrijf, die het landwerk op zich gaat nemen. Sloten graven, terrassen leggen, grond verzetten enzovoort. Koffie met gebak en een hoop fries wat we maar mondjesmaat konden verstaan.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op januari 19, 2013 door in afbraak, opbouw, Uncategorized en getagd als .
%d bloggers liken dit: