Van schuur naar woonschuur

Uitbreiding

Absoluut pleurisweer dit weekend, dus uitgebreid de tijd om dingen binnen te doen. Er is veel gebeurd. Afgelopen maandagochtend om 8 uur stond er als vanouds een dikke auto van Peeters hout voor de deur. Ik dacht dat we het stadium van ruwbouw en isoleren achter ons gelaten hadden, maar we hebben de oude routines gewoon weer van stal gehaald. Voordeel is wel dat alles steeds sneller gaat. Rein (van de aannemer) is voor twee weken ingepland om samen met Jan een spiksplinternieuwe werkruimte op de vliering te bouwen. Jan moest alles op maat zagen en aanvoeren en Rein bouwde er met een moordend  tempo een kamer van.  Jan liep tegen lunchtijd al ruim op zijn tandvlees. Er is nu een week voorbij en de kamer staat! Geisoleerd en wel. Wonderbaarlijk! Morgen wordt er, wind en weder dienende, een gat in het dak gemaakt voor twee ramen.

Tussen het isoleren en betimmeren van de wanden door hebben we de wintertuin van vensterbanken voorzien. En Jan vond het gepast om weer koeien in de schuur te hebben, dus die hebben we nu in platte vorm op de vloer liggen.

Oh ja, en ondanks het vreselijke weer prutsen er toch overal groene blaadjes uit. We hebben de bomen allemaal maar even langs ‘de lat’ gelegd om volgend jaar te kunnen zien hoeveel ze gegroeid zijn.

vensterbanken van 'weerbarstig' hout

vensterbanken van ‘weerbarstig’ hout

IMG_1463

koeien op de vloer

koeien op de vloer

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

11

11

12

12

13

13

14

14

15

15

16

16

16

16

bomen meten, appelboom 1

bomen meten, appelboom 1

appelboom 2

appelboom 2

appelboom 3

appelboom 3

even lekker weer

even lekker weer

Informatie

Dit bericht is geplaatst op maart 29, 2015 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: