Van schuur naar woonschuur

Mooi vloertje

De laatste dagen zien we steeds minder van de aannemer. Volgende week komt Rein nog een dag deuren afhangen, Sikma komt de laatste elektra nog afmaken en dan worden we aan ons lot overgelaten. De steigers, de keet en de containers zijn weggehaald en zo krijgen we hoe langer hoe meer uitzicht.

Elke grote oplegger, of vrachtauto stopt nog wel bij ons voor de deur, want van tijd tot tijd worden er grote stapels hout, isolatie en dergelijken bij ons naar binnen gereden. De wanden zijn inmiddels voorzien van de eerste laag steenwol.

Ook nog wel een indrukwekkende gebeurtenis was het storten van de laatste betonnen vloer. Om 7 uur werd er gestort en in de middag kon er begonnen worden met vlinderen. Een arbiedsintensief klusje wat uiteindelijk tot 3 uur s’nachts zou duren. Het afwerken van een betonvloer moet gebeuren in de uithardingsfase van het beton, dus als de betonvloer nog net belopen kan worden. Met de vlindermachine wordt eerst de bovenste laag opengeschuurd en daarna net zo lang bewerkt tot de steentjes naar beneden zijn gezakt en er een glimmende harde toplaag is ontstaan. Je kunt je er inderdaad in spiegelen.

Daarna moeten er ‘dilitaties’ in aangebracht worden, wat betekent dat er iemand met een grote cirkelzaag onze tadeloze betonvloer bewerkte. Not my finest moment… een zaagsnede van 2 mm om ervoor te zorgen dat het beton op den duur niet gaat barsten.

IMG_0501 IMG_4608 IMG_4611 IMG_4624

IMG_4635 IMG_4633

2 reacties op “Mooi vloertje

 1. Bert Bulder
  juli 2, 2013

  Heeft echt wel wat zo met je eigen handen een groot deel van je eigen huis bouwen…

 2. Josy
  juni 30, 2013

  Echt geweldig!! En wat een ruimte! Flink doorwerken voor de logeerkamer…liefs, jose

  Sent from my iPad

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 30, 2013 door in opbouw.
%d bloggers liken dit: