Van schuur naar woonschuur

update

De hoogste tijd om weer eens een kijkje te geven in de dagelijkse vorderingen. In aanloop tot de vakantie is mijn tijd in Rien gedecimeerd tot korte weekenden. Jan daarintegen komt nauwelijks meer Rien uit. Sinds het laatste bericht zijn alle wanden van de werkplaatsen betimmerd, de verlichting werkt voor het grootste deel, de voorlopige keuken – waar we 2 jaar mee moeten doen – is gemaakt, de zolder is voorzien van stellingen en ziet er buitengewoon aan kant uit. De gangwand is bespannen met zwart doek, in aanloop tot de betimmering, we hebben een ijskast, gasfornuis, pannenset, twee stoelen, steeds meer tuingereedschap (dank aan Jan Boonstra). De stofafzuiging en de compressor doen het, enzovoorts

Ik heb mezelf getrakteerd op een pneumatische hamer en heb mijn eerste beeld onderhanden. Afgewisseld door activiteiten in de tuin die ook niet mis zijn. De gipsen vogel die de vorige keer al bijna af was is in de olieverf gezet en heeft het precies 4 uur uitgehouden in de tuin, tot bleek dat een voorbijkomend regenbuitje alle verf er weer vanaf spoelde.

Jan doet tegen wil en dank het maaiwerk. 2,5 uur per week draaft hij achter de nieuwe loopmaaier aan. Na elk regenbuitje kijkt hij met argusogen naar de groei van het gras. Nadat we het een paar weken geleden even hebben laten sloffen, tijdens onze twijfels over wat voor maaier er moest komen, hebben we onze les geleerd. Met behulp van de gigamaaier van de boer en Jan Boonstra is het gelukt korte metten te maken met het kniehoge gras, maar dat was een operatie die niet voor herhaling vatbaar is.

Het fietsclubje met Wilna, Elly, Ankie en Wia kwamen afgelopen weekend langs. Heerlijk weer en we konden voor het eerst eten in de wintertuin.

 

Verlichting in de wintertuin

Verlichting in de wintertuin

Eerste keer koken in de 'voorlopige' keuken

Eerste keer koken in de ‘voorlopige’ keuken

Poezen naar buiten, maar wel aan een tuigeje

Poezen naar buiten, maar wel aan een tuigeje

IMG_1237 IMG_1236 IMG_1232

Het grasdebakel

Het grasdebakel

IMG_1238 IMG_1229

De vogel in de verf

De vogel in de verf

Zijn bestemming, duurde helaas niet lang

Zijn bestemming, duurde helaas niet lang

Schöner wohnen?

Schöner wohnen?

De fietsdames

De fietsdames

eten in de wintertuin

eten in de wintertuin

IMG_1243

 

Eén reactie op “update

  1. Josy Wasterval
    juni 20, 2014

    Wat geweldig toch weer allemaal!! Behalve dat gras wat maar groeit als kool …
    De vogel is mijn favoriet, wat een gezellige dikkerd! En de blauwe buiten plof stoel ziet er ook erg uitnodigend uit!! Jan heeft een maai traktor nodig…
    Zoenen! Xx jose

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 20, 2014 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: