Van schuur naar woonschuur

Paradepaadje

Een behoorlijk laat verslag over de afgelopen activiteiten in Rien, maar voor de volledigheid toch nog een terugblik.
De schuur ziet er voor de oppervlakkige kijker behoorlijk af uit. In de aanloop tot de kunstroute in het weekend van 28 tot 31 augustus,  zijn alle kozijnen van de deuren erin gezet en is de boel gestuct. Eindelijk witte muren ipv die rode stenen. Er komt ineens nog meer licht binnen en het beton op de vloer en plafond komen beter tot hun recht. De akoestiek heeft er alleen onder geleden. Met een beetje fantasie kunnen we ons nu in een lege tentoonstellingszaal wanen.
Voor de kunstroute was dat natuurlijk geen bezwaar. De woensdag ervoor kwamen 4 kunstenaars met hun werk om in te richten. Floor van der Leun, met een waterinstallatie en houten beelden, Pyr Bosma, met ruimtelijk werk, Tjeerd Landman, een ‘en plein air schilder’ en Lourens Ellen, een ruimtelijk kunstenaar die lampen maakte. Boven was een tentoonstelling van Hipstamatic foto’s van Bert, Martijn, Chris, Patrick  en Bas .

Donderdagmiddag was de officiele opening in Lytsewierum en daarna wandelde iedereen naar de eigen locaties. Het kwam gestaag op gang. Een constante stroom van mensen die door ons huis liepen. Jan had zich intussen op de afwerking van de stopcontacten gestort en zat temidden van de schuifelende bezoekers onverstoord te werken.
Zondag werd het hoogtepunt. Tegen verwachting was het stralend weer en een paar honderd mensen passeerden door de schuur. Tjeerd zat met zijn schildersezel in het weiland en Louwrens en zijn vrouw Elly zaten gezellig de hele dag aan tafel. Een grote delegatie Amsterdamse vrienden waren ook van de partij. We hebben het geheel natuurlijk afgesloten met een borrel.
Ik vond het een groot succes, dus volgend jaar wat mij betreft weer.

 

IMG_8341 IMG_8339

Het resultaat

Het resultaat

Chris wil perse in het trapgat

Chris wil perse in het trapgat

IMG_8323

Chris, Bert en Martijn. Alle begin is moeilijk

Chris, Bert en Martijn. Alle begin is moeilijk

Werk van Pyr Bosma bij het inrichten

Werk van Pyr Bosma bij het inrichten

Voorbereidingen in de wintertuin

Voorbereidingen in de wintertuin

IMG_8393

Floor bij het te water laten van de dobbers

Floor bij het te water laten van de dobbers

IMG_8399

Een constante stroom van mensen

Een constante stroom van mensen

Tjeerd had veel belangstelling

Tjeerd had veel belangstelling

IMG_8476

Mijn friese huisjes in het atelier. 1 verkocht aan Els.

Mijn friese huisjes in het atelier. 1 verkocht aan Els.

IMG_8470

Een drukte van belang

Een drukte van belang

Lamp van Louwrens

Lamp van Louwrens

Zondagmiddag. Wat een geluk toch met het weer.

Zondagmiddag. Wat een geluk toch met het weer.

De borrel

De borrel

Met z'n allen snel naar binnen voor de regen.

Met z’n allen snel naar binnen voor de regen.

 

 

Eén reactie op “Paradepaadje

  1. Josy Wasterval
    september 23, 2014

    Die dobbers! Ik hoop dat ze er nog zijn, echt leuk vind ik die!

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op september 22, 2014 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: