Van schuur naar woonschuur

Winter

Het is winter in Friesland, dat wil zeggen, af en aan. Bijna iedere ochtend is alles bevroren om gedurende de dag weer allemaal te ontdooien. Het levert een prachtig uitzicht op. Je zou er stapels kalenders mee kunnen vullen. Overal zijn voorbereidingen voor ijsbanen getroffen maar die liggen er hopeloos nat bij. Ik denk niet dat het nog wat wordt met dat koek en zopie tentje hier in de tuin.

Hier binnen is het behaaglijk. Intussen zijn alle deuren (9) geplaatst, geschilderd en wel en alle sloten zitten erin. De verlichting in de werkplaatsen hangt, inclusief ‘custom made’ plafondplaatjes.

Jan is eindelijk begonnen aan zijn ‘afstudeerstuk’, de wand tussen de slaapkamer en de woonkamer met de trap erin verwerkt. Na ca 36 3D-tekeningen in Sketchup is er nu ook een maquette gemaakt. Het idee is nu wel zo’n beetje geboren. Nu nog detailtekeningen en hout bestellen, en dan moet hij er toch eindelijk aan geloven.

Natuurlijk moet er ook van tijd tot tijd in de tuin gewerkt worden. Het wilgensnoeisel van Gerrit is weer een nieuw leven begonnen als heg. De paardenbak is ontdaan van onkruid en voorzien van kalk. Alle narcissen en krokussen staan alweer boven de grond en alles zit dik in de knop. Ik kan niet wachten op de lente!

Tegelijkertijd zijn we plannen aan het maken voor een werkkamer op de vliering. Alsof we niet genoeg te doen hebben… Toch zijn er steeds meer weekenden dat ik dingen in het atelier kan doen zonder het gevoel dat er eigenlijk iets anders moet.

sneeuw!

sneeuw!

Is het geen plaatje?

Is het geen plaatje?

de kas

de kas

2015-01-30 11.28.48

custom made plafondplaatjes

custom made plafondplaatjes

2015-01-19 10.00.07 2015-01-18 16.06.42 2015-01-19 10.00.24

deuren zitten erin

deuren zitten erin

Maquette

Maquette

IMG_1608

Niko kwam een dagje hakken

Niko kwam een dagje hakken

2015-01-17 14.29.58

Een nieuwe heg van wilgentakken

Een nieuwe heg van wilgentakken

Polijsten onder begeleiding van Bonje

Polijsten onder begeleiding van Bonje

IMG_1666

Informatie

Dit bericht is geplaatst op februari 8, 2015 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: