Van schuur naar woonschuur

Schors

Het was een ‘gezond’ buitenweekend. Zaterdag 3 kuub schors gehaald ergens achter Meppel. 2 enorme zakken op de kar, die tijdens de weg terug alsmaar vervaarlijker scheefzakten. Het leek een hoop lucht, maar toch was er geen beweging in te krijgen toen we ze van de kar wilden halen. De altijd trouwe Rispens kwam met de kraan om ze eraf te tillen. Het lijkt een enorme hoeveelheid maar het is bij lange na niet genoeg om alle borders te bedekken. Rispens tipte ons dat in de buurt van Winsum bomen weggehaald waren en er een enorme bult houtsnippers lag langs de kant van de weg.

Zondagochtend vroeg. Met harde wind en striemende regen vertrokken we, gewapend met scheppen en waterdicht verpakt, richting Winsum. Inderdaad, een prachtige berg houtsnippers. We manoeuvreerden de kar zodanig dat we, met de wind mee, de kar konden volscheppen. Een uur later, met rode neuzen, windswept, dooie vingers en gevoelloze tenen, stapten we welgemoed weer in de auto om de terugtocht te aanvaarden. HELAAS, de auto hield zich stevig vast en wilde niet meer van zijn plaats komen. Blood, sweat and tears, spinning weels… De kar weer leeghalen leek ons geen optie dus Rispens moest alweer ingeschakeld worden. Stadsmensen!…

Windkracht 5, 2 graden celsius

Windkracht 5, 2 graden celsius

Schorskabouter?

Schorskabouter?

Bijna vol

Bijna vol

en hij moet ook weer leeg :-(

en hij moet ook weer leeg šŸ˜¦

1,5 kuub schors

1,5 kuub schors

 

EĆ©n reactie op “Schors

  1. Wilna
    december 10, 2014

    Marise, bij windkracht 5 op zondagochtend roeien, is dat niet leuker!? Petje af voor deze klus, xx stuurvrouw W

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op december 10, 2014 door in Uncategorized en getagd als .
%d bloggers liken dit: