Van schuur naar woonschuur

Hoezo zomer…

De storm giert om het huis en de regen slaat van tijd tot tijd tegen de ramen. Midden juli is het… Het enige voordeel is dat het zorgt voor oogverblindende luchten.

Er is genoeg te doen zoals gewoonlijk, zowel binnen als buiten.
De boekenkast tussen kamer en slaapkamer is nu helemaal AF! Inclusief een boekenkast voor de kookboeken aan de keukenkant. Dus nu is de slaapkamer aan de beurt. De wand is al afgetimmerd, er is geschilderd en Jan in begonnen met het maken van het bed. De badkamer en toilet zijn betegeld.

Het buitenproject van de maand was het opbouwen van de oude gierput. (Dit is al lang geen gierput meer natuurlijk. Hij vangt nu overtollig water op uit de tuin met een overloop naar de sloot.) Ik dacht in mijn onschuld dat ik dat zelf wel kon en had de afgelopen jaren alle stenen die ik in de grond vond als ik aan het spitten was verzameld, om daar uiteindelijk een creatief muurtje van te bouwen. Gaandeweg breidde het plan zich echter uit tot het maken van een plantenbak om de put heen, waar ik kruiden in kon verbouwen. Na enige twijfel hoe ik aan zo’n operatie moest beginnen vroegen we Rein, onze steun en toeverlaat bij bouwproblemen, of hij er ‘even’ naar wilde kijken… Het bleek een major operation te worden. Betonnen fundamenten, een betonnen bak om de put en muren met steunberen… Konden we dus nooit zelf maken. Zaterdagmorgen stond Rein al voor dag en dauw voor de deur en moesten we nog met slaap in onze ogen 11oo stenen sjouwen van voor naar achter. En dat was pas het begin…
Na een paar avonden ploeteren en veel spierpijn is hij zo goed als klaar. Vandaag hebben wij er anderhalve kuub aarde in gestort. Nu de plantjes nog, maar dat is peanuts.

De tuin is intussen volwassen geworden. Het groothoefblad is prachtig en enorm, de veldbloemen bloeien uitbundig, en het siergras is een ondoordringbare haag geworden. De druivenoogst is overweldigend dit jaar, evenals de vijgen. Ondanks het weer is het hier goed toeven!

De laatste planken zitten erin

De laatste planken zitten erin

De slaapkamer

De slaapkamer

2016-06-26 17.34.23

Het begin van de gierputopbouw

Het begin van de gierputopbouw

2016-06-25 13.57.50 2016-06-25 14.02.06 2016-07-02 11.10.33 2016-07-02 09.57.53 IMG_5648 IMG_5647 2016-07-11 11.55.01 2016-07-11 16.06.18

Het groothoefblad is eindelijk groot

Het groothoefblad is eindelijk groot

Veel druiven

Veel druiven

Veld van klaver

Veld van klaver

De paardenbak doet het goed

De paardenbak doet het goed

Voordeel van slecht weer

Voordeel van slecht weer

Save

Save

Save

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juli 11, 2016 door in Uncategorized en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: