Van schuur naar woonschuur

Schande!

Er gebeurt best veel maar toch niet genoeg om tweemaandelijks een blog te schrijven. Maar een stilte van driekwart jaar is ook wel weer een beetje overdreven. Sorry!

Winter in Rien is ook wel een periode van je binnen terugtrekken. Na enorm veel inspanning om de tuin winterklaar te maken komt alles even tot stilstand. Ik zal niet meer over de winteractiviteiten vertellen hoor, behalve misschien het knotten van de (27) wilgen. Opgegroeid uit ielige takken, zonder pardon in de grond geduwd, zijn ze in twee jaar tijd gegroeid tot echte bomen van wel 8 meter hoog. We hebben alles op neushoogte (van Jan) afgezaagd en bij elke boom een schietgebedje gedaan. Het zag er uit alsof het niet meer goed zou komen. Onze gebeden hebben geholpen want het ziet er nu weer uit als het hof van Eden. Alle bomen zitten vol in het blad. Van die enorme toeven die boven het riet uitsteken. Het groothoefblad is niet meer te temmen en we hebben, zoals ik vurig hoopte, gele dotters in de sloot.
Met de boer die ons weiland maait hebben we afgesproken dat hij geen mest meer uitrijdt en als gevolg daarvan staat het stikvol met bloemen.

De stadsboot heeft zijn vaste plek gekregen aan een door Jan gemaakte steiger in de Franikervaart, dus Fryske wateren, here we come!

Nu nog binnenshuis: de badkamer is klaar. Verder heeft Jan zich het afgelopen half jaar met ijzeren discipline beziggehouden met de kastenwand in de slaapkamer. De tekening was al heel veel werk, de zaaglijst nog veel meer, maar dat was nog niks bij het daadwerkelijk bouwen ervan. De wand bestaat uit 21 kasten, allemaal verschillend van diepte en hoogte. Je kunt je voorstellen dat je daar je kop bij moet houden. Het waren zoveel volumes dat er maar een derde van in de werkplaats kon, en die is toch ruim bemeten. Het geheel moest ook nog geschilderd worden. Jan deed al het voorwerk (gronden, schuren, gronden) en ik mocht het (tweemaal) aflakken. 85 m2 en dat maal 4 is dus 340 m2. Bijna de oppervlakte van de hele woonschuur. Nu nog de lades en dan kan hij over niet al te lange tijd de slaapkamerdeur achter zich dichttrekken!

Op naar de volgende uitdaging!

kaalslag!

neushoogte

zo was het…

…en zo is het nu!

Hof van Eden

De badkamer is klaar, weer wat van het lijstje

De tekening waar het allemaal mee begon

en de zaaglijst die daaruit volgdex

aan de slag

eerste keer gronden

je kunt er je kont niet meer keren

dit is maar een klein gedeelte

de eerste batch

weken later…af!

 

 

Save

Save

Eén reactie op “Schande!

  1. martijn luns
    juni 19, 2017

    Mooi allemaal , maar vooral wat een prachtkast!! ✌️😎

    >

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juni 18, 2017 door in kasten, tuin, wilgen.
%d bloggers liken dit: