Van schuur naar woonschuur

Reuring in Rien

28 juli, na weken van voorbereiding was het zover, Roadtrip La Boheme streek neer in Rien. De eerste gasten waren de dag ervoor al aangekomen. Els en Margreet settelden zich in de Bed & Brochje in Lytsewierum. Wilna, Hes en Elly, Eliek en Leenderd vielen puffend en ruim oververhit van de fiets. Fietsen bij 35 graden op het heetst van de dag is misschien niet het beste idee. Maar na een koele zwemtocht door de vaart en verkwikkende douches was het goed Gazpacho eten in de avondzon.

De dag erop begon bewolkt en zelfs met een spatje welkome regen. De vrijwilligers van Club Classique stroomden langzaam binnen en het huis werd overgenomen. Er verschenen steeds meer campers, auto’s en karren op het weiland. Er werd gesjouwd met banken en tafels, glazen, kratten, geluidsinstallaties, kabels en muziekinstrumenten en in een paar uur tijd was de tuin omgetoverd tot concertzaal. Boven werd alvast ingespeeld door Leonard en een kleine generale speelde zich af in de woonkamer. Het huis vulde zich met Puccini klanken. Buiten werden de steenovens opgestookt voor de pizza’s en de glazen gevuld.

Om 6 uur was alles klaar en de eerste gasten kwamen binnen. Het weer hield zich redelijk, behalve een fikse wind die maar niet wilde gaan liggen. Hij blies in de microfoons en stoeide met de bladmuziek, dus er moest op het laatste moment toch een tent opgezet worden. Dat viel overigens niet mee. Met vereende krachten kregen we uiteindelijk de haringen in de grond zonder de lucht in te gaan. Iedereen die een dikke auto had werd verzocht op het weiland te parkeren om als windscherm te dienen.

De voorstelling was een combinatie van muziek van Puccini en tijdgenoten en de film van de Roadtrip door Italie, gemaakt door Gijs Besseling. Op het laatste moment had de zangeres zich afgemeld, maar wonder boven wonder hadden ze Kirila Kraal gevonden die het over kon nemen. Hoogzwanger zong ze de sterren van de hemel en met het quartet onder leiding van Leonard Besseling maakten ze de avond tot een gedenkwaardige gebeurtenis.

De volgende dag begon natuurlijk met een ontbijt voor iedereen die zich die nacht verschanst had in tenten, campers en anderszins. We konden alle gebeurtenissen nog eens de revue laten passeren en langzaam keerde het huis  weer terug naar zijn oorspronkelijke staat. Weer een feest om niet snel te vergeten. Dank aan iedereen die er was!

Dank ook aan de fotografen: Rob van Dam, Hes van Huizen en Els Wiegant

Alle spullen werden bezorgd

Stapels vrijwilligers bouwden alles op

De eerste pizza’s

Leonard en Gijs Besseling

Wat waren ze lekker!

Een tent opzetten in de vliegende wind viel niet mee

Kirila Kraal

Wim in de bediening

Het ontbijt de volgende dag…veel gebakken eitjes van Anne Meinardi

En het plannen van de volgende fietsbestemming

 

 

Eén reactie op “Reuring in Rien

  1. visser7439
    augustus 6, 2018

    Ja, daar was die bank van Visser maar een peulenschil bij! Hij staat te blozen in de zon!

    xxxxx cromvis

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op augustus 6, 2018 door in feest, rien, tuin.
%d bloggers liken dit: