Van schuur naar woonschuur

Warmste zomer?

Eindelijk is het prettig dat het bij ons altijd een graad of twee kouder is dan in Amsterdam. En dan nog zindert de warmte boven het weiland rond de middag. De pomp doet goede werken door de inhoud van de sloot naar de planten te transporteren. Het gras houdt de adem in, hoeft al weken niet gemaaid te worden en doet zijn best om bruin te worden.

Binnen is het nog koel. Jan is druk met de keuken, die definitieve vormen begint aan te nemen. Het heeft even geduurd. De stress en frustratie kwam op een goed moment zijn oren uit en hij dreigde met een sabbatical. Maar het wordt wel heel mooi! Een keuken is natuurlijk altijd ingewikkeld maar deze spande wel de kroon. Vooral door het exceptionele aanrecht wat uit een megaplaat rvs gesneden moest worden. Met behulp van Jappie, een superlasser uit een dorp in de buurt, is het allemaal goed gekomen. Nog een hoop puntjes op de i voor de boeg, zoals kitwerk, betegelen, afzuigkap en meer van dat soort klussen.
Na 2 maanden alleen koud water en een enkel kookplaatje zal het een feest zijn om alles in gebruik te nemen. Heerlijk om weer een oven te hebben, en nu nog leren om op inductie te koken.

Mijn dagen zien er ook wel prettig uit. ’s ochtends een rondje op de fiets naar Sneek of Bolsward, een paar uur achter de computer tot ik erachter wegbrand,  werken in de tuin, schuren aan een stuk steen, en als afsluiting 2 kilometer zwemmen met de dames uit het dorp. Aan lichaamsbeweging zal het me niet ontbreken. We hebben weer een enthousiaste groep zwemmers. ’s ochtends vroeg komen de appjes al langs over de tijd dat we elkaar in het water treffen.

Het klapstuk van vorige week was een zwemtocht van ca 3,5-4 kilometer van Roodhuis naar Rien. Jan ging mee met de bezemboot, bepakt met koelboxen met hart- en spierversterkende lekkernijen voor halverwege of de ‘afterparty’. Om zes uur gingen we te water en over achten zwommen we het dorp in, ontvangen door enthousiast publiek.
Koud maar tevreden eindigden we als haringen in een ton in de jacuzzie van Alien.

Het begin van de keuken

de eerste kastjes staan

de bak wordt in het aanrecht gelast

en op de kar naar huis vervoerd. Met 5 man moest hij naar binnen gedragen worden

maar wel heel mooi!

op naar de start in Roodhuis

uitgezwaaid door het dorp

Jan was gelukkig altijd in de buurt als motiverende factor

stroom mee, wind tegen

en achteraf weer opwarmen

 

en intussen is het hier oogverblindend prachtig…

Eén reactie op “Warmste zomer?

  1. Jose
    juli 23, 2018

    Wat een energie op elk niveau! The longest swim and the most gorgeous happy kitchen! And all in Eden… x

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 23, 2018 door in Uncategorized.
%d bloggers liken dit: