Van schuur naar woonschuur

Reddingsactie

Vanochtend werd een jong gezin eend door een iets te enthousiaste hond van de buren opgejaagd. De kleine eendjes, nauwelijks ouder dan een dag of twee, sprongen collectief in de 2 meter diepe geul. Ma eend sprong er natuurlijk onmiddelijk achteraan. Tja, daar zaten ze dan, veilig voor de hond, maar dat was dan ook het enige…

Hoe kregen we die er nou weer uit… We legden een loopplank aan zodat ze eruit konden klimmen en Jan waagde zich op blote voeten in de geul, na geverifieerd te hebben of hij niet gelijk voor het leven tot zijn enkels in de klei weg zou zakken. Hij zou de familie met zachte hand naar de plank dirigeren. Maar helaas…gestresst liepen ze als een kluitje voor Jan uit, maar begrepen niet wat de bedoeling was.

De mannen van de vogelwacht waren op de ijsbaan de overblijfselen van het palingrokerijfeest van de avond ervoor op aan het opruimen. Met enige aandrang kon ik Eddy mee krijgen om te helpen. Uiteindelijk eindigden er 3 mannen in de sloot met hun handen vol met kleine eendjes. De eendjes werden in het water gezet en de moeder vloog er gelukkig achteraan!

IMG_0550

2 reacties op “Reddingsactie

 1. Josy
  juli 9, 2013

  Het lijkt wel een film,the mucky ducky, en gelukkig met goede afloop. Daar kan je toch een hoop tijd aan besteden! Ja, die natuur neemt over.. Met veel plezier alle fotos van de sloot bekeken, wat een project, en die verdomde klei of kan je daar mooie beeldjes van maken ? Je zal wel Helemaal Geen Zin hebben om je vakantie af te sluiten,,weer terug naar de stadse fratsen en studio! We bellen nog wel, xxxx jose

  Sent from my iPad

 2. Wilna
  juli 9, 2013

  kwik,kwek en kwak!?
  tot vrijdag op de borrel in het Friese land(schap)!
  šŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op juli 9, 2013 door in grondwerk, rien.
%d bloggers liken dit: