Van schuur naar woonschuur

Zomerreces

Midden juli en de zomer is in volle gang. Jan heeft vorige week de laatste hand gelegd aan een stevige boekenkast. Ik heb hem gevuld, opgehangen wat opgehangen moest worden en ik heb mijn Friesche filiaal in gebruik genomen.
Achter het beeldscherm, een licht windje door het open raam, scharrelende vogels op de vliering en zaaggeluiden uit de werkplaats. Het is hier goed toeven.

En als er gewoon gewerkt wordt dan moet ook de vrijdagmiddagborrel doorgaan. Dat werd dus ook een ‘Fryske’ borrel. Nicola en Faye kwamen al vroeg, Bert, Fennie, Simon en Patrick maakten er een sightseedagje van, Els kwam met haar fonkelnieuwe auto en Elly en Hes kwamen op de fiets, op doorreis naar Denemarken. Jan maakte heerlijke hamburgers klaar op de BBQ. Elly en Hes stapten de volgende ochtend, na een ontbijt in de zon, welgemoed op hun zwaarbepakte fietsen en Els bleef gezellig nog twee dagen plakken.

Stratenmaakgeluiden stijgen al dagen op uit het dorp, waar de laatste hand gelegd wordt aan de aanleg van de glasvezel. Omdat ze toch bezig waren met graven zijn we maar eens gaan nadenken wat we met de oude betonplaten van de oprit moesten beginnen. We nodigden Wibren van het loonbedrijf uit voor een kop koffie en voor we goed en wel bedacht hadden wat er moest gebeuren, stonden er al bulldozers op de stoep om korte metten te maken met het beton. Containers werden af- en aangevoerd, vrachtwagens gooiden grote bergen zand, gravel en grind op de stoep, en binnen een dag lag én de glasvezel door de grond én er lag ineens een grindoprit. Je moet hier niet iets zomaar opperen, want voor je het weet is het al gebeurt…

We waren van het een nog niet bekomen of de hele Ierse tak kwam logeren. Dikke tassen eten en drinken werden weer naar binnengesleept. De kinderen waren nog geen half uur binnen of ze lagen al in de sloot. Gelukkig was het prettig weer. Iedereen bleef slapen. 2 tentjes in de tuin, luchtbed en B&B. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! De schuur is groot genoeg!

 

De stevigste boekenkast ever met oog voor detail Terwijl ik werk vliegen de zwaluwen tot in het raam Even een paadje maken

 

 

oprit De nieuwe situatie Faye op klompen IMG_2644 IMG_2653 IMG_2654 IMG_2656 IMG_2657 Els bleef nog even ontbijt in de zon Vrijmibo met hamburgers IMG_2636Zwemmen in de sloot Kleien met zeeklei Jude kon even niet meedoen... Tussen de schuifdeuren Honger! Tja, hoe vouw je nou een pop up tent op...Het volgende ontbijt

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juli 23, 2015 door in grondwerk, rien, Uncategorized en getagd als , .
%d bloggers liken dit: